18 Temmuz 2007 Çarşamba

Son tercih dizisi 3. bolum ozeti / konusu

Oya’nın Hayri’ye karşı bir şeyler hissettiğini düşünen Muzaffer, Oya’ya soğuk davranmaktadır. Oya ise olan bitenden habersizdir. Beraber gittikleri tiyatro oyunu ikisine de zehir olur. Oya, Muzaffer’in kendisine karşı bir şey hissetmediğini düşünürken Muzaffer de Oya ve Hayri arasında bir şeyler olduğunu düşünür. Hayri de bu sırada boş durmaz. Kendi çalışanı olan Tuncay’ı Son Tercih Dershanesi’ne gönderir. Burada çalışmaya başlayan Tuncay, bir ajan gibi saat başı Hayri’ye rapor vermektedir.

Halasının yanında kalan Feyzo, hayatından pek memnun değildir. Halası da bu durumdan hoşnut sayılmaz. Feyzo, geceleri bangır bangır türkü dinleyerek kimseyi uyutmamaktadır.

Son Tercih Dershanesi’nin en renkli öğrencilerden biri olan Teoman ev sahibiyle kavga eder. Ev sahibi çok kızgındır. Bütün apartman sabaha kadar uyuyamamıştır. Arkadaşlarıyla birlikte kurduğu rock grubu sabaha karşı kaldıkları evde prova yapınca apartman ve semt sakinleri ayaklanmış, haliyle Teoman ve arkadaşları kaldıkları evden kovulmuştur.

Teo ve Feyzo ayrı ayrı ev aramaya başlarlar. Ama kiraların yüksek olması, ev sahiplerinin dayattığı şartlar ikisini de yıldırır. Onların bu çaresizliğinden yararlanan Haşmet onlara bir ev bulur. Teoman ve Feyzo’yu kiraladıkları bu evde büyük bir sürpriz beklemektedir.

Ailesinin yaptığı büyük fedakârlıklarla dershaneye yazılan Esra’da akşamları bir kafede part-time çalışmaya başladığı için son derslere girememektedir. Bu durumu hocalarından saklamak istemektedir. Ancak Akın, sürekli atıştığı Esra’nın bir garson olarak çalıştığını öğrenince kafenin müdavimi olur. Tek amacı Esra’yı zor duruma sokup eğlenmektir. Esra’nın cevabı ise her zaman hazır olacaktır.

Aylin’e uzun zamandır platonik bir şekilde âşık olan Mert, Aylin’i ders çıkışı almaya gelen motosikletli çocuk yüzünden depresyona girmiştir. Zaten sakarlıkları yüzünden Aylin’in yanında hep gülünç duruma düşen Mert, yeni bir plan yapar. Aylin’i kazanmak için bir motosiklet şarttır ve bunu elde etmek için her yol caizdir.

Feyzo ve Can, Mert’e destek olmak için ellerinden geleni yaparlar.

Mert kararlıdır. Babaannesine ilk kez bu kadar sert çıkar “Bana motor almazsan buralardan göçer giderim…”

Bu arada Can ve Nil iyice yakınlaşmaya başlar. Aşk filizlerini vermeye başlamıştır.

Tüm bunlar olurken Nil’in anne ve babasının aldığı ani boşanma kararı Nil’i çok derinden etkiler. Can onu yalnız bırakmak istemez. Can ve Nil’in yakınlaştığını gören Melis Can’ı yeniden kazanmak için harekete geçer.

Hiç yorum yok: